top of page

Åland är redo

Valresultatet sänder en stark signal: Åland är redo att anta de stora framtidsfrågorna på allvar. Det är uppenbart att många vill se politisk handling för att Åland ska ta sin del av klimatansvaret, jobba för biologisk mångfald och ett friskt Östersjön, samt öka den sociala hållbarheten.


Resultatet följer ett internationellt mönster. Den gröna gruppens seger i EU-parlamentsvalet har banat vägen för EU-kommissionens högre ambitioner i klimatåtgärder, ökat jämställdhetsarbete samt nya och justerade finansieringsformer av omställningen i alla sektorer.

Glada miner på valvakan.

Politiska partier som aktivt driver hållbarhetsfrågor har detta år också ökat sitt parlamentariska inflytande i bland annat Finland, Österrike, Polen och Schweiz. I Finland planerar regeringen nu en klimatlag som ska styra mot fossilfrihet senast 2035.


Vi är ytterst tacksamma för våra kandidater, sympatisörer, medlemmar och väljare som alla jobbat stenhårt för att göra Hållbart initiativ till den politiska kraft som vi på kort tid blivit. Nu börjar arbetet med att leverera. Vi hoppas att att ni vill fortsätta jobba med oss, och vi välkomnar också nya människor att hänga med i vår fortsatta rörelse framåt.


Vi hämtar kraft från detta strålande resultat och ökar takten i arbetet för att Åland ska nå visionen om att bli helt hållbart senast 2051.

Comments


bottom of page