top of page

Ansök till det nordiska sommarlägret på temat natur!

Brinner du för miljöfrågor? Är du intresserad av politik och aktivism? Skulle du vilja träffa likasinnade ungdomar från andra länder? Om svaret är ja, då ska du delta på det nordiska sommarlägret! Anmäl dig på formuläret här!

Det nordiska sommarlägret är riktat till ungdomar som är intresserade av miljöfrågor. Det är ett femdagars sommarläger på Åland som äger rum den 8 till 12 augusti, samt ett kort förmöte online den 17 juli, kl. 18.00-19.30. Lägerupplevelsen delas med ungdomar från Finland, Sverige, Norge, Estland och Lettland. Åländska unga i åldern 15-30 år kan anmäla sig från och med den 19 april till och med den 17 maj. Platserna är begränsade men Hållbart Initiativ står för avgiften för de åländska deltagarna.

- Sommarlägret på Åland för gröna unga har blivit en tradition som vi i HI är stolta över och vi är glada för att även i år kunna erbjuda åländska ungdomar en plats på lägret. Det här uppskattade lägret är ett resultat av det fruktsamma samarbete vi har med våra systerpartier i vårt närområde, säger Erica Scott

Deltagarna kommer att fördjupa sina kunskaper om aktuella politiska frågor, samt lära sig färdigheter och metoder som behövs för förändringsarbete. På lägret anordnas föreläsningar från experter, workshops och diskussioner under temat nordisk natur. Språket är engelska.


Vem kan ansöka? Medlemskap i Hållbart Initiativ krävs inte och vi uppmuntrar varmt personer från alla bakgrunder att söka till sommarlägret. Motivation är den enskilt viktigaste faktorn vid val av deltagare och de som väljs bör kunna delta i både lägret och onlinemötet före lägret.


Ansök genom att fylla i formuläret senast den 17 maj.


Ansökningsperioden slutar den 17 maj vid midnatt EEST. Senast den 28 maj kommer Hållbart initiativ att ge besked om urvalet.


Det nordiska sommarlägret organiseras av de Gröna Unga i Finland, Norge, Sverige, Estland och Lettland (Vihreät Nuoret, Grønn Ungdom, Grön Ungdom, Protests and Noored Rohelised) och Hållbart initiativ med finansiellt stöd från Nordisk kulturkontakt.


Har du frågor? Kontakta Annika Lepistö, partisekreterare för Hållbart Initiativ på annika.lepisto@lagtinget.ax eller 045 1133244. Du kan också kontakta Iina Vahteri, ansvarig för internationella projekt inom Vihreät Nuoret på iina.vahteri@vihreatnuoret.fi eller +358542113577.

Comments


bottom of page