top of page

Häng med på höstens ekonomi-event

Ekonomi-ikonen Sasja Beslik besöker Åland den 28 september för att delta i höstens stora ekonomihändelse, seminariet ”En ekonomi som håller även i oroliga tider”.


Den 28 september mellan kl. 14.30-18:00 ordnar Hållbart Initiativ ett större ekonomiseminarium i lagtingets auditorium för att belysa hur ekonomin behöver förändras för att genomföra den gröna omställningen.


Huvudtalare är Sasja Beslik, ekonomi-gurun med lång erfarenhet från finansbranschen. Han har bland annat arbetat på Nordea, en schweizisk bank, en dansk pensionsfond och idag är han investeringschef på en japansk bank. Han är dessutom en ivrig debattör med stora följarskaror på sociala medier.


Enligt Sasja Beslik är frågan om en hållbar ekonomi helt avgörande.

- Vi måste vidareutveckla vårt ekonomiska system för att klara av de globala miljömässiga och sociala utmaningarna. Det vi har idag räcker inte längre, säger Sasja.

I seminariet ger Ralph Chami, chef vid Internationella Valutafonden, och Ålandskända Ruth Brännvall, VD för Impact Invest Scandinavia videohälsningar.


Seminariet avslutas med ett panelsamtal som modereras av ekonomiprofessor Edvard Johansson, där också Erica Scott, master i strategisk hållbar utveckling tillika HI:s talesperson, deltar.


Som konferencier agerar ekonomiemagister Annica Sviberg.


Mariehamns Bokhandel finns på plats och säljer Sasjas nya bok “Where the Money Tree Grows” som han skrivit med ekonomen Karim Sayyad. Signering sker ungefär kl. 17:30 och är öppen för allmänheten.

- Seminariet är en storsatsning som vi planerat länge och satsat mycket arbete på. För oss är det viktigt att så många som möjligt känner att de kan vara aktiva i diskussionen och som ett led i det vill vi bjuda in till en eftermiddag för att ta reda på mer om hur ekonomi och hållbarhet hänger ihop, säger Erica Scott.


Kommentare


bottom of page