top of page

Hållbart Initiativ rotar sig i det politiska landskapet

I kväll samlades den politiska rörelsen Hållbart initiativ till stormöte på Open Water Brewery i Lemland för att bilda partiförening, sjösätta en organisationsstruktur, välja styrelse och talespersoner. Annette Bergbo och Simon Holmström valdes till talespersoner för partiet, som siktar på minst 3 mandat i lagtingsvalet.


Efter lanseringen av de första fyra kandidaterna den 15 maj har Hållbart initiativ väckt stor nyfikenhet och engagemang bland ålänningarna. Bl.a. har partiet snabbt samlat den näst största följarskaran på Facebook och största på Instagram bland de åländska partierna (i skrivande stund).


I kväll, den 17 juni, samlades ett 30-tal sympatisörer och aktiva till ett stormöte för att formalisera partiet, välja organisationsstruktur och funktionärer. Annette Bergbo och Simon Holmström valdes till det nya partiets första talespersoner.


– Vi är glada för att vi nu är igång med organisationen så att vi kan mobilisera engagemanget vidare och ta sikte på valrörelsen, säger Simon Holmström.

Under kvällen valdes också sex stycken olika ”råd” som ska sköta olika delar av partiets verksamhet.

– Målet är en så öppen, demokratisk och välkomnande partistruktur som möjligt utan onödiga hierarkier, säger Annette Bergbo.


Råden är:

  • Förvaltnings- och ekonomirådet, som fungerar som interimsstyrelse fram till första ordinarie årsmötet våren 2020, består av Johan Magnusson, Pär Eriksson och Gunda Åbonde-Wickström

  • Strategirådet, består av Erica Scott, Andreas Häger, Emil Johansson, Kim Hansson, Ola Sundberg, Annette Bergbo och Simon Holmström

  • Kommunikationsrådet, består av Andreas Häger, Matilda Nieminen, David Lundberg, Barbara Hohensee, Annette Bergbo, och Susanne Vävare.

  • Kampanj- och evenemangsrådet, består av Linus Höglund, Joel Lindholm och David Lundberg

  • Rekryteringsrådet, består av Harry Hartikainen, Kim Hansson och Simon Holmström

  • Pepp- och festrådet, består av Caroline Pipping, Barbara Hohensee och Helen Eriksson

Till verksamhetsgranskare valdes Robert Jansson och till hans suppleant Isabel Kvarnfors.


Råden kommer under juni månad att formaliseras och utse rådsansvariga. Alla har möjlighet att haka på råden och engagera sig när som helst.

Comments


bottom of page