top of page

Kandidatpresentation: Erica Scott & Johnny Ahlström


Lagtingskandidat #16

Namn: Erica Scott

Ålder: 49

Hemkommun: Lemland

Yrke: Hållbarhetsrådgivare

Familj: 2 barn

Fritidsintressen: Musik, hästar och yoga.

Vad brinner du för: Det som får mig verkligt engagerad är möjligheten att påverka olika samhällssystem till det bättre - det är därför jag jobbat så mycket ideellt med de här frågorna.

Varför valde du att ställa upp för HI? Jag ser det som att omställningen till ett socialt och miljömässigt hållbart samhälle är vår tids ödesfråga. Vi behövs alla i det arbetet och personligen känner jag att det skulle vara hedersamt om jag kunde få förtroendet att arbeta politiskt för den saken.

Vad skulle du bidra med till lagtinget? Jag har en bakgrund inom pedagogik och folkhälsa och arbetar nu som rådgivare och utbildare med att hjälpa företag och organisationer att styra mot hållbarhet.


Lagtingskandidat #2. Kandidat #511 i Hammarlands kommun.

Namn: Johnny Ahlström

Ålder: 36

Hemkommun: Hammarland

Yrke: Hantverkare med inriktning på specialinredning i trä och metall.

Familj: Sari och våra två barn, Cosmo och Helga.

Fritidsintressen: Pyssla hemma med hus, odlingar och bin. Dykning.

Vad brinner du för: Lätt fråga! Att mina barn ska växa upp i ett vaket och tryggt samhälle med en natur som är på bättringsvägen.

Varför valde du att ställa upp för HI? Partipolitiken har aldrig intresserat mig eftersom som den i slutändan endast finns till för att bevara sig själv. HI ser jag mera som en folkrörelse med uppdraget att få in Åland på rätt spår, sen kan tjänstemännen ta över.

Vad skulle du bidra med till lagtinget? Min tro på att varje människa, om uppmuntrad, kan ändra sin närmiljö till det bättre. All den allmänkunskap som givits mig under uppväxten i en stor och kreativ släkt samt bredden av yrken jag haft möjlighet att jobba i.

Comments


bottom of page