top of page

Kandidatpresentation: Emelie Holmström & Linus Höglund


Lagtingskandidat #5

Namn: Emelie Holmström

Ålder: 29

Hemkommun: Mariehamn

Yrke: Socionomstuderande

Familj: Jag lever som sambo sedan 10 år tillbaka. Vi har också en katt, Bubben på 3 år.

Fritidsintressen: Jag gillar att hålla på med handarbeten, virka saker, knyta lite macrame och sådana saker. Jag kategoriserar mig som en "internetmänniska", jag ägnar rätt mycket tid framför datorn, spelar ibland och ser på serier.

Vad brinner du för: Jag brinner för rättvisa, ett engagemang som jag särskilt riktat för att hjälpa människor som använder narkotika.

Varför valde du att ställa upp för HI? Jag valde HI av nyfikenhet, jag hade fått höra mycket positivt om dem. Jag är glad att det blev HI, jag är så imponerad över arbetsklimatet som präglas av öppenhet, professionalism, och empati. Jag känner stolthet över att vara en del av partiet.

Vad skulle du bidra med till lagtinget? Jag kommer bidra med sakkunskap och hur man jobbar utifrån evidens. För mig är det även väldigt viktigt att förändra attityder och fördomar som vi har gällande människor som lever i utsatthet.

Lagtingskandidat #7

Namn: Linus Höglund

Ålder: 18

Hemkommun: Jomala

Yrke: Studerande

Familj: Ingen

Fritidsintressen: Kampsport, politik

Vad brinner du för: Jämlikhet, hållbarhet och människors välmående

Varför valde du att ställa upp för HI? HI är det enda parti med hållbarhet som prioritet #1, och HI har också den mest välutvecklade handlingsplanen för en omställning mot ett hållbart samhälle.

Vad skulle du bidra med till lagtinget? Jag skulle pragmatiskt och engagerat jobba för ett Åland som är ett internationellt föredöme för hållbarhet.


Comentarios


bottom of page