top of page

Nordiskt ungdomsläger på Åland

Fyra gröna ungdomsförbund anordnar i sommar ett ungdomsläger på Åland för att stärka ungas nordiska samarbete kring hållbarhetsfrågor. Hållbart initiativ, som deltar i projektet, utlyser nu möjligheten för åländska ungdomar att anmäla sig."Feminist Changemaker's summer camp" är ett nordiskt samarbetsprojekt riktat till ungdomar som är intresserade av hållbarhet och politik. Projektet anordnas av Grön Ungdom (Sverige), Grønn Ungdom (Norge), Vihreät Nuoret (Finland) och Hållbart initiativ (Åland) och finansieras av Nordiska ministerrådet för andra året i rad. Lägret som detta år fokuserar på jämställdhet och feminism består av fem dagar med aktiviteter på Lemböte lägergård samt två korta digitala aktiviteter, en innan lägret och en efter.


Lägret går av stapeln den 9–13 augusti 2022 på Lemböte lägergård och involverar föreläsningar, expertsamtal och workshops. Planerat antal deltagare är ca 40 varav Åland har åtta platser.

- Vi är glada över att Åland valts som platsen för lägret. Jag hoppas det kommer med fler ålänningar som vill träffa andra nordbor, ännu finns det plats, säger Jonathan Vik och Jack Hancock som varit Hållbart initiativs projektrepresentanter.

Hållbart initiativ bekostar åländska ungdomars deltagande och man behöver inte vara partimedlem för att delta. Alla ungdomar mellan 15–25 år är välkomna att anmäla sig.

- Alla som deltar kommer helt säkert att lära sig en massa nytt och intressant. Många har säkert andra sommarplaner och att detta kanske inte är prio ett, men det borde det vara, säger Jonathan.

- Jag själv fick ut mycket från det förra lägret, och insåg hur roligt och viktigt det är, för en själv men även för Nordens miljöengagemang. Du kommer skaffa vänner, och vara en del av rörelsen framåt, något större än du själv, avslutar Jack.

Anmälan görs på ett webbformulär. Sista anmälningsdag är söndagen den 15 maj. I början av juni kommer Hållbart initiativ att ge besked om urvalet.

コメント


bottom of page