top of page

Nya HI-kandidater och kampanj för Pekka Haavistos presidentkandidatur
I juli inledde Hållbart Initiativ den åländska presidentvalskampanjen för Pekka Haavisto. Samtidigt lanserade vi fyra nya HI-kandidater inför höstens lagtings- och kommunalval; Aino Waller, Helena von Schoultz, Anders Berndtsson och Arn-Henrik Blomqvist.


- Våra kandidater visar bredden i vad Hållbart Initiativ står för. Det är miljö, lärande, entreprenörskap, mänskliga relationer, konst och kreativitet, säger HI:s talesperson Erica Scott.

Pekka Haavisto ställer denna gång upp med en egen valmansförening i presidentvalet i januari 2024 och nu pågår insamlingen av de 20.000 namnunderskrifter som behövs.


– Pekka har varit väldigt populär på Åland tidigare då han ställt upp och vi hoppas att många ålänningar vill vara med och stöda Pekka med sin namnunderskrift redan nu. Pekka är en stark Ålandsvän, vilket han bland annat visat som utrikesminister de senaste åren. I dessa tider då rasism-diskussioner kantar Finlands regering vore det viktigare än någonsin med en president som har en stabil kompass i värderingarna, säger HI:s talesperson Alfons Röblom.

HI kommer från och med nu och under hösten att samla in namnunderskrifter på så kallade anhängarkort runt om på Åland.

  • De som vill skriva under ska hålla utkik efter den blåa Pekka Haavisto-flaggan som visar var de åländska representanterna står.

  • Det är också möjligt att skriva under anhängarkort på Totte på hörnet på Torggatan i Mariehamn.

  • Du kan också gå in på vår hemsida - skriva ut anhängarkortet, fylla i det och skicka det per post till Pekka Haavistos kampanjkontor (obs, det går tyvärr inte att skicka in namnunderskriften digitalt).


Comments


bottom of page