top of page

Sommarsoffan ger insikter

Hållbart initiativ startar på lördag sin livesända kampanj Sommarsoffan. Under fyra tillfällen möter tittaren intressanta ålänningar som delar med sig av sina lärdomar av krisen och idéer för att utveckla Åland.


COVID-19 innebär stora utmaningar för alla samhällen. Men med kriser kommer också möjligheter.

- Vi måste tänka utanför boxen, lyssna på varandra och ta del av varandras erfarenheter och idéer. Åland har alla möjligheter att komma ur krisen både smartare och grönare, säger talesperson Alfons Röblom.

För att diskutera vad som behöver göras för en hållbar omstart lanserar Hållbart initiativ nu sin samtalsserie Sommarsoffan. Den går ut på att en samtalsvärd från partiet bjudit in två gäster på olika teman. Samtalen går av stapeln under fyra tillfällen varannan lördag kl. 19-20 på Hållbart initiativs Facebooksida. Tittarna uppmuntras att ställa frågor direkt under sändningen.


Först ut nu på lördag är wellness-fantasten Emelie Börman och entreprenören Joel Iverlöv på temat välmående med Kim Hansson (Hi) som samtalsvärd.

Emelie Börman är med sin man Victor medgrundare till det nya wellness-företaget Leva Börman. Restaurangen i Mariehamn har snabbt etablerats som ett hippt ställe för växtbaserad mat med fokus på rawfood och hälsa. Här erbjuds också yoga, meditation, löpträning och coaching. För Emelie är verksamheten inte bara en inspirationskälla, utan en självklar del i det hållbara samhället.


Joel Iverlöv är en inflyttad och driven entreprenör med hjärta för personlig utveckling, företagande och innovation. Han är föreläsare, författare, har drivit flera företag och jobbat med allt från internationella storföretag till statliga myndigheter. Han är ekonomisk historiker, certifierad Businesscoach och Digital Marketer och släpper i höst ut en bok om hur man praktiskt implementerar den metod och struktur som han utvecklat och coachar i.


Som värd för samtalet agerar Kim Hansson. Kim flyttade med sin familj till Åland för mer än ett år sen och jobbar till vardags inom IT. Ett av Kims stora intressen är mental hälsa och social hållbarhet.


Samtalsvärdar och -gäster för de övriga samtalen om infrastruktur, naturens rättigheter och framtidens näringsliv meddelas löpande under sommaren. Samtalen spelas från Bertbyvik i Saltvik av David Lundberg. WINTER står för den digitala marknadsföringen.

Enligt projektledare Simon Holmström är förhoppningen att samtalen ska inspirera den politiska verkstaden.

- Det är nu dags att prata om vilka lärdomar vi fått av krisen och vad det innebär framöver. Vi kommer sedan som parti efter sommaren att lansera våra konkreta förslag på hållbar omstart.

Hållbart initiativs partiorganisation har under försommaren diskuterat hur Åland kan ta vara på krisens möjligheter och göra en hållbar omstart. Ambitionen är att anta ett reformprogram för hur Åland kortsiktigt ska komma ur den ekonomiska krisen samtidigt som man bidrar till långsiktiga lösningar på framtidsutmaningarna.

Comments


bottom of page