top of page
DSC_6248.jpg

Anders Stenmark

Fullmäktigeledamot

Bor: På Björkö i Kumlinge kommun.

Utbildning: Civilingenjör från KTH

Sysselsättning: Har drivit en ekologisk lammuppfödning i över 30 år, arbetat inom Högskolan på Åland som lärare på Sjöfartsläroverket och Tekniska läroverket i 17 år parallellt med jordbruket.

  • Facebook

Därför ställer jag upp

När jag nu som pensionär har kunnat varva ner från mina olika yrkesroller vill jag ge tillbaka till det åländska samhället av mina kunskaper och erfarenheter och försöka få chansen att också delta i den stora omställningen som vi har framför oss. Främst är det utfasningen av de fossila bränslena som både kan göra oss mindre omvärldsberoende och förbättra klimat och miljö som är vår stora utmaning.

Lite mer om mig

  • Energifrågor ligger mig varmt om hjärtat och skärgårdens utveckling där jag som boende vid vattnet sett vattenkvalitetens katastrofala försämring bara på några årtionden. Den krympande folkmängden är en trend som måste vända om inte skärgårdssamhällena helt ska sluta fungera och enbart bli befolkade sommartid.

  • Det visste ni inte om mig: Har arbetat som musiker på scen i Kungliga Dramatens uppsättning Fröken Julie som extraknäck ett helt spelår under studietiden.

IMG_7405_edited.jpg
bottom of page