top of page
Edvin.jpg

Edvin Christensen

Nummer: 166 i Lagtingsvalet.

Ställer upp i: Lagtingsvalet

Bor: I Eckerö

Familj: Pappa Hans, Mamma Maria, syskonen Alfred och Hanna samt flickvännen Tilda 

Utbildning: Student från Ålands lyceum 

Sysselsättning: Eckerölinjen

  • Facebook
  • Instagram

Därför ställer jag upp

Framtiden är för den yngre generationen och det gäller även på Åland. För att vi ska kunna skapa ett hållbart Åland som tar ledarpinnen om att bli ett klimatsmart samhälle och exempel för andra måste även dagens ungdomar vara inkluderade. Jag ställer upp i lagtingsvalet för att ge den åländska politiken lite nya, friska, ungdomliga och fräscha vindar samt inspirera andra unga att intressera sig samt påverka.

Lite mer om mig

  • Jag har sedan ung ålder alltid varit intresserad av samhällskunskap och historia. Det har fascinerat mig hur ett samhälle fungerar och hur man kan påverka.

  • 2020 gick jag i 9:an och ville veta mera om hur det är att styra Åland. Jag tog reda på vilket parti som passade mig bäst och hörde av mig till HI. Därefter hade jag en underbar prao vecka med lagtingsledamöterna Simon Holmström och Annette Bergbo där jag lärde mig en massa och fick smaka på livet som politiker.

IMG_7409.JPG
  • När jag inte ställer upp i val har jag ett brinnande intresse för fotboll vilket varit min största passion genom hela livet. Jag  spelar för tillfället med FC Åland och Jomala IK men har nog representerat alla klubbar som finns på Åland!

  • Jag har tidigare jobbat på Jysk som försäljare, framförallt eftersom jag älskar att prata med folk. Jobbet har gett mig stora erfarenheter om hur man behandlar människor samt om hur olika vi alla är, men tillsammans ska vi skapa ett hållbart Åland!

  • I somras tog jag studenten från Ålands lyceum och nu ställer jag upp som kandidat för HI, en dröm som slår in!

bottom of page