top of page
P1038312_EDIT.png

Erica Scott

Nummer: 3

Bor: I Lemland och i Helsingfors.

Familj: Två döttrar, den yngsta fyller 18 i år.

Utbildning: Waldorfförskollärare, fil kand i Folkhälsovetenskap med inriktning mot samhällsplanering, M.Sc. Strategiskt ledarskap för hållbar utveckling.

Arbete: Just nu har jag ett uppdrag vid Yrkeshögskolan Arcada som projektspecialist för att stötta företag i deras gröna omställning.

Språkkunskaper: Svenska (modersmål), engelska (utmärkt), finska och tyska (förstår någorlunda), kinesiska (har kunnat flytande).

  • Facebook
  • LinkedIn

erica.scott[at]lagtinget.ax

+358 457 342 51 38

Min bakgrund

  • Mitt samhällsintresse, som utvecklats till ett politiskt engagemang, drivs av mitt djupa engagemang för hälsa och hållbarhetsfrågor. Det ska vara möjligt att designa ett samhälle där människor och natur mår bra.

  • 2011 tog jag initiativ till den partiöverskridande gruppen Omställning Åland som senare arbetade fram grunden för lagtingets beslut om ett hållbart Åland 2051.

  • I olika omgångar har jag varit egenföretagare, bl.a. sen 2014 som rådgivare och processledare inom hållbar utveckling samt delägare i det internationella företaget The Sustainability Collaborative.

  • Föreningsaktivitet är viktigt för mig, både som barn i musik och sportsammanhang och som vuxen i olika styrelser för pedagogik, hälsa och bygemenskap.

  • Under de senaste drygt 10 åren har jag varit politiskt aktiv i kommun, stad och bl.a. styrelsen för ÅHS.

  • Sedan hösten 2021 är jag talesperson för Hållbart Initiativ där jag varit engagerad sedan starten i partibygget och sedan 2019 som rådgivare för lagtingsgruppen.

284371327_331231892524013_5217251634058748219_n.jpg
Året som gått.jpg

Varför ställer du upp?

Eftersom vi har en delad behörighet mellan Åland och Finland och beslut som fattas i Helsingfors också rör det åländska hållbarhetsarbetet ska vi vara beredda att ta ansvar också på den arenan.

Har du en hjärtefråga?

Åland är i sitt hållbarhetsarbete till vissa delar bundet till lagstiftning och skattefrågor där Finland har behörighet. Därför är t.ex. förändringar i socialförsäkringssystemet för en ökad försörjningstrygghet för alla, oberoende av förmåga, en viktig fråga.

20220830_201732.jpg

Övriga intressen

Odling, vistas på sjön, berättelser om människor i böcker och på film, älskar att dansa.

Detta visste ni kanske inte om mig

Jag läste kinesiska som huvudämne på Östasienlinjen i Stockholm under fyra år varav en termin på Yunnan University i Kunming, Kina, där min äldsta dotter gick på kinesiskt dagis.

bottom of page