top of page
Jan.jpg

Jan Kankkonen

Ersättare i bildningsnämnden

Ersättare i stadsfullmäktige

Bor: I Mariehamn

Utbildning: Min utbildningsbakgrund är kock, servitör, vildmarksguide och ungdomsledare. Dessutom har jag läst pedagogik på öppna högskolan på Åland.

Sysselsättning: Fritidsledare i stan och driver företaget Paddelboden tillsammans med två andra. 

  • Facebook
  • Instagram

Därför ställer jag upp

Jag ställer upp i valet för HI eftersom jag brinner för att arbeta för förändring och för en grön omställning. Jag är övertygad om att Åland har alla möjligheter att bli ett föregångarsamhälle inom hållbarhet, från gröna energilösningar till hållbart jordbruk och välmående människor.

Lite mer om mig

  • Jag har varit företagare i frilufts- och aktivitetsbranchen sedan 1999.

  • Jag älskar att röra på mig och gärna utomhus. Så på fritiden tränar jag, spelar discgolf och wingfoil:ar. När vintern kommer och isarna lägger sig så åker jag gärna långfärdsskridskor så mycket jag hinner. 

  • En hjärtefråga är stödåtgärder i skolan: Skolan är en av våra absolut viktigaste samhällsfunktioner. Alla som börjar skolan har inte samma förutsättningar men alla har rätt till samma utbildning. För att hjälpa lärarna i deras arbete behövs specialpedagoger, assistenter, skolcoacher och kuratorer m.fl. Det är jätteviktigt att de som jobbar i skolan och möter unga med funktionsnedsättningar eller andra utmaningar får tillgång till fortbildning och handledning. Det gäller att snabbt reagera när någon får problem och att i ett tidigt skede kunna sätta in stödåtgärder. De ska inte krävas en diagnos för att få det stöd man behöver.

Kayaks
bottom of page