top of page
IMG_7822.JPG

Ola Sundberg

Bor: I Mariehamn

Familj: Sonen Wilhelm

Utbildning: Ekonomie magister, Åbo Akademi

Sysselsättning: Portföljförvaltare, investeringar. Vice ordförande Landskapet Ålands pensionsfond. Ledamot i stadsstyrelsen för Mariehamns stad.

  • Facebook

Därför är jag politiker

Mariehamn har alla förutsättningar att bli världens bästa plats att bo på. Målet är god livskvalitet åt alla. Majoriteten av inflyttarna till Mariehamn uppger att de främsta skälen till att man vill flytta hit är närhet till naturen och trygghet. Dessa värden måste vi bevara och förstärka.

Mariehamns stad har tagit fram en jättefin vision genom styrdokumentet ”Vision 2040”. Under de kommande åren blir det viktigt att vi stegvis tar de beslut som för oss allt närmare de målen.

Trygghet och livskvalitet bygger också på att dålig ekonomi inte blir en stressande faktor. Därför är det jätteviktigt att Mariehamn på ett ansvarsfullt sätt hanterar sina tillgångar.

Genom att ha jobbat nära finansmarknaden i över 20 år är jag övertygad om att marknaden inte löser alla problem, det behövs politiska beslut och ansvarstagande också. Mariehamns ekonomi bör vara i balans även i tider utan tillväxt. En ekonomi som kräver ständig tillväxt är ett ”ponzi-scheme” eller pyramidspel som förr eller senare kommer att kollapsa.

Om jag får tillåta mig att drömma vill jag att en stor del av Mariehamnarna i framtiden har möjlighet att odla sina egna grönsaker och fånga sin egen fisk från den rena och välmående Slemmern.

Träning, motion, meningsfulla relationer och själsliga andrum är våra främsta verktyg för att minska stressrelaterade sjukdomar och psykisk ohälsa. Här finns stora möjligheter för samhället att sänka sina kostnader.

Med ett varmt grönt hjärta och ekonomisk kompetens tror jag att jag kan ta de tuffa beslut som behövs för en mjukare och behagligare tillvaro i Mariehamn.

Lite mer om mig

  • Kunskapstörstande och analytisk. Om jag inte får chansen att lära mig mer står livet stilla.

  • Passionerad flugfiskare efter lax i bland annat Norge och Skottland. Känslan av att ”bli ett med naturen” är oöverträffad och något alla människor borde få chansen att uppleva. Vi är del av ett mirakel som är större än oss själva.

  • Vill alltid bilda mig en egen uppfattning baserad på fakta och erfarenhet. Bara för att något upprepas många gånger behöver det inte betyda att det är sant.

IMG_7822.JPG
bottom of page