top of page
DSC_6503.jpeg

Tabita Nordberg

Bor: I Jomala

Utbildning: Studerande på teologprogrammet på Umeå universitet. Har även studerat vid Zen Coaching. Tidigare yrkesutbildningar i modeteckning, mönsterkonstruktion, sömnad och grafisk formgivning samt kvalificerat inköp och logistik.

Sysselsättning: Retreat-, samtals-, meditations-, yoga-, och vandringsledare med diverse förtroende-, och styrelseuppdrag.

  • Facebook
  • Instagram

Därför ställer jag upp

Jag värnar om att Åland ska bevara och tillgängliggöra grönområden, vildmark och strandlinjer för allmän rekreation. Eftersom livet stundtals kan vara oerhört utmanande, även i vårt välfärdssamhälle, så är det sociala skyddet ett hjärteämne för mig. Jag vill att den som stundtals behöver samhälleligt stöd hittar rätt, får hjälp med ansökningar och att den hjälp som erbjuds verkligen kommer hela vägen fram till mottagaren. I en tid av hög intensitet och effektivitet så vill jag arbeta för att låta upprätta allmänna tysta rum och stilla platser för reflektion och vila. Samt stödja upprättande av rum för vila på arbetsplatsen och en plats för återhämtning i hemmet. Samhällskulturmässigt så vill jag gynna och etablera rum för "det goda samtalet" oss medmänniskor emellan.

Lite mer om mig

  • Jag är både mystiker och pragmatiker. Jag är både livsnjutare och asket. Jag är extrovert och introvert. Jag är rastlös och tålmodig. Jag förtjusas av överflöd och enkelhet. Jag är både känslomänniska och analytiskt beräknande. Min livsuppgift är att befinna mig i spänningsfältet mellan ytterligheter. Jag är bra på att fickparkera och älskar att diska för hand.

  • En av mina hjärtefrågor är vila. Vi behöver platser, människor och sammanhang som skänker vila för kropp, sinne och själ. I den tid vi lever i just nu så är vila och återhämtning mer en konstform än naturligt så vi kan behöva hjälp för att komma till ro. 

  • Min andra hjärtefråga är förståelse. Under ett jordeliv så drabbas vi av många utmaningar. Men istället för att skapa ytterligare lager av lidande genom fördömmande och ifrågasättande så kan vi med medvetenhet och övning lära oss att möta varandra med empati. 

  • Min tredje hjärtefråga är natur. Vad är vila för dig? Majoriteten svarar att de vilar i naturen. Ändå lever vi på ett sätt som utarmar jorden, förorenar vatten och minskar på våra vildmarker. Jag tror att det som kan hjälpa oss och vår jord är långsamhet och eftertänksamhet när det kommer till våra dagliga små vanor.

  • Som grund för ovanstående punkter behöver jag vara mätt, ha påfyllda vätskedepåer, befinna mig i ett tryggt hem, ha kläder på kroppen, vara frisk, veta att mina barn, vänner och släktingar har det bra och ha samlat på mig tillräckligt med kunskap. 

Tabita.jpg
bottom of page