top of page

Fler HI-kandidater lanserades

Samtidigt som partivisionen lanserades blev ett nytt gäng kandidater klara: Anders Stenmark, Rauli Lehtinen, Kjell Frisk, Philip Björkqvist och Tabita Nordberg ställer upp i lagtingsvalet. Tabita ställer också upp i kommunalvalet i Jomala och Rauli i valet till stadsfullmäktige i Mariehamn.Anders som har lett arbetet med partivisionen är ekologisk fårfarmare och intresserar sig för alternativa energikällor. På fritiden spelar han fiol och har fått en hel del tekniskt kunnande med sig från tiden på Kungliga tekniska högskolan i Sverige.

Vi måste ta vara på möjligheterna som finns med alternativa energikällor och där vill jag vara med och bidra, säger Anders.

Rauli är ett bekant ansikte, då han varit aktiv i 60 år inom politiken. Hans hjärtefråga är djurskydd och djurens rättigheter, men han intresserar sig också för att vara med och vidta åtgärder mot klimatförändringen.

Jag är ingen ”grön” politiker, utan har erfarenhet från stadsfullmäktige i 24 år och från lagtinget i 1 månad, säger Rauli.

Kjell är kulturarbetare och kunnig inom kulturfrågor. Musik och folkbildning är något som Kjell också sysslat med. Inom HI hittade han sin plats tack vare de låga trösklarna och att det är högt i tak.

Det är viktigt att HI samarbetar med andra för en hållbar väg framåt, säger Kjell.

Tabita brinner för inre hållbarhet och har länge jobbat med att bidra till det. Hon är kunnig inom yoga och meditation och har sedan 12 år tillbaka intresserat sig för relationer. Hon vill se ett samhälle som främjar välmående och dessa relationer.

För mig handlar relationer inte bara om mellanmänskliga sådana, utan också om relationen till sig själv och naturen, säger Tabita.

Philip är operasångaren som länge har intresserat sig för byggnadsvård. Han är länsombud för Åland inom Svenska Byggnadsvårdsföreningen och en hjärtefråga för Philip är av den anledningen hållbara renoveringar. HBTQIA+ personers rättigheter nämns också.

Som HBTQIA+-person är HBTQIA+ frågor och att motverka diskriminering viktigt för mig, säger Philip

I lagtingsvalet siktar HI på att ha minst 30 kandidater på en jämställd lista. Vi vill uppmuntra alla som delar våra värderingar att komma med i vår politiska rörelse och arbeta tillsammans med oss för att skapa ett livskraftigt Åland för människa och miljö.


bottom of page