top of page

Tack alla!

Ett stort tack till er alla som röstat på Hållbart initiativ i lagtings- och kommunalvalen. Vi är så klart otroligt glada för varenda person som delar vår åsikt att omställningen till ett hållbart samhälle måste gå i en snabbare takt än hittills. Vi är också glada för att våra väljare har ett så stort förtroende för oss som ställt upp för Hållbart initiativ. Som utlovat kommer Hållbart initiativ att göra vårt yttersta att ta ansvar för de hållbarhetsutmaningar Åland står inför. Vi kommer att jobba för bland annat en ambitiös klimatlag med bindande utsläppsmål, utsläppsstopp i Östersjön, lag om jämställda löner, strategi för skärgårdens livskraft och ökade finansiella möjligheter att genomföra hållbara investeringar.

Det slutgiltiga valresultatet för lagtinget och kommunfullmäktige är formellt sett inte fastställt. Men i nuläget ser det ut som om Hållbart initiativ kommer att få två mandat i lagtinget med ledamöterna Simon Holmström och Alfons Röblom. Dessutom fick Johnny Ahlström plats i Hammarlands kommunfullmäktige, Joel Lindholm i Lemlands kommunfullmäktige samt Alfons Röblom och Susanne Vävare i Mariehamns stad.

- Ni som röstat på oss är modiga människor. Människor som vill se mindre slägga och mer kärlek för andra människor och vår planet. Jag ska förvalta den kärleken med stor omsorg, säger Simon Holmström.

Hållbart initiativ är självklart otroligt lyckliga och ödmjuka inför valresultatet.

- Vi vill särskilt tacka alla kandidater och sympatisörer som fått oss hit. Nu ska vi göra allt vi kan för att leverera och leva upp till förtroendet, säger talesperson Alfons Röblom.

Här kan du höra en intervju med Simon Holmström i Ålands radio den 21 oktober.

Comments


bottom of page